Nuorelle
Nuorelle
Miten pääsen mukaan Bittiliigaan?
Bittiliiga on tarkoitettu kaikille 13-29 -vuotiaille suomalaisille nuorille. Rekisteröidy osoitteessa pelaa.bittiliiga.fi ja vahvista tilisi tekstiviestivarmenteen avulla. Pääset luomaan oman joukkueesi tai osallistumaan Bittiliigan höntsäpeleihin liigan Discord-serverillä.
Maksaako Bittiliigaan osallistuminen?
Ei maksa. Bittiliiga on maksuton pelaajilleen.. Bittiliigaa tehdään yhteistyössä muun muassa kunnallisten nuorisopalveluiden kanssa sekä Aluehallintovirastojen ja Opetus- ja Kulttuuriministeriön tuella.
Mitä ovat Liigabitit?
Liigabitit ovat Bittiliigan sisäistä valuuttaa, joita jaetaan sekä aktiivisuudesta esimerkiksi pelinvetäjänä tai videotuottajana sekä turnauspalkintoina. Yksi Liigabitti eli LB on arvoltaan 0,10€. Liigabitit ovat pelaajien käytettävissä vapaavalintaisiin digihankintoihin Gigantti-liikkeistä S3:sta alkaen.
Mitä pelejä Bittiliigassa pelataan?
Tavoitteenamme on tarjota sekä höntsä- että turnauspelejä kaikissa niissä peleissä joihin riittää riittävästi kiinnostusta. Toistaiseksi aktiivisin peli on ollut Counter-Strike: Global Offensive, mutta Bittiliigassa on tarkoitus pistää käyntiin ensi syksynä myös LoL-, Valorant- ja Overwatch-turnaukset. Lisäksi kasuaalisti Bittiliigassa pelataan vapaavalintaisia pelejä. Lisätietoja voit saada Pelit-sivulta.
Millaista muuta toimintaa Bittiliigassa on ja miten voin osallistua siihen?
Pelaamisen lisäksi Bittiliigassa järjestetään monipuolista digitaalista harrastustoimintaa. Liigassa voi esimerkiksi osallistua videoeditointipajoihin ja kameraoperaattorikoulutuksiin. Lisäksi Bittiliigassa voi toimia pelinvetäjänä, eli järjestää, ylläpitää ja moderoida kasuaaleja höntsäpelejä Bittiliigan Discord- kanavalla. Lisätietoa harrastustoiminnasta löytyy pelaajatyökalujen akatemia-sivulta sekä Bittiliigan Discord-palvelimelta.
Huoltajalle
Huoltajalle
Mikä Bittiliiga on?
Bittiliiga on ilmainen palvelu, joka tuo joukkuepelaamisen ja digitaalisen yhdessätekemisen osaksi kunnallisia nuorisopalveluita. Tavoitteena on tarjota nuorille innostavaa ja sosiaalista tekemistä - silloinkin kun nuorisotalojen ja -keskusten ovet ovat kiinni. Bittiliigassa nuoret kohtaavat muita nuoria, kasvatusalan ammattilaisia sekä digitaalisen työn osaajia. Liigan toiminta on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille. Osa pelattavista peleistä on K16-pelejä. Bittiliiga toimii aluehallintoviraston rahoituksella ja liigan yhteistyökumppaneina toimii mm. Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke, kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun GamePit.
Onko Bittiliiga turvallinen ympäristö nuorelle?
Bittiliigan kaikki toiminta on valvottua, ja nuori, joka kohtaa ongelmallisia tilanteita, pystyy ilmoittamaan siitä välittömästi ja anonyymisti moderaattoreille, jotka hoitavat tilanteen. Koska Bittiliigan tavoitteena on olla suomalaisen nuorisotyön jatke, puutumme samalla tavalla häiriökäyttäytymiseen kuin nuorisotiloilla toimittaisiin.